проверка на кола преди покупка

Проверка на кола преди покупка

Харесали сте си кола в автокъща или при частно лице. Не се колебайте, а ни потърсете. Нашия дългогодишен професионален опит ще ви помогне в правилния избор на читава кола, бус или джип.

Екипът ни се занимава с всичко свързано с автомобили включващо ремонтни дейности на ходова част, трансмисия, двигателен обсег, охладителна система, изпускателна и смукателна система, както и интериорни и екстериорни решения. Разбира се пътна помощ ако се наложи.
С това ние ще можем да прегледаме за скрити дефекти всеки детайл по автомобила.

проверка на кола преди покупкаКак става обстойния преглед на кола?

Започваме с визуалното състояние като преглеждаме купето за интервенции спрямо боята и фугите на детайлите. С просто око не могат да се хванат тези дефекти, но професионализма и набитото око веднага хваща и най-малките забележки по купето.

Ако автомобила има стари удари, то те могат да ви костват големи разходи в последствие. С времето и вибрациите сложения кит върху калници, капаци и панели започва да се пука и избива ръжда, което е скъп и неприятен ремонт. Автокъщите и търговците замаскират тези дефекти набързо и с най-евтини части колкото да ги прикрият и след като закупите автомобила започват проблемите. Падане на лака е първият признак, след него избледняване на базата на боята и напукване на кита. Като време около 3-9 месеца в повечето случай се наблюдават тези дефекти. При по-сериозните удари може да е усукано цялото купе и да е изместена геометрията на колата, което е много опасно. Така гумите нямат сходимост и колата не е стабилна на пътя, а това може да доведе до катастрофа.

Преглед на ходовата част.

Преминаваме към прегледа на ходовата част.
Преглеждаме за луфтове на волана и кормилния прът и карето му.
Вдигаме колата с крик и преглеждаме състоянието на носачите, шарнирите и накрайниците. Оглеждаме внимателно рейката за течове на хидравлично масло. Натискаме купето и гледаме как се поклаща, с което виждаме състоянието на пружините и амортесиорите оглеждаме ги добре дали не са изпуснали.

Преглед на съединител и скорости.

Преминаваме към оглед на съединителя и скоростите ако е с ръчни скорости ако е автоматик състоянието на автоматика.
Подкарваме колата и внимателно слушаме за шумове от двигателния отсек. При натискане и освобождаване на амбреажа внимателно усещаме при потегляне дали няма приплъзване на феродото и за вибрация ако е тръгнал притискателния диск. Превключваме внимателно всички скорости включително и задна и внимаване за прохъркване, което е симптом за заминал синхронизател. Преглед на помпите долна и горна или на жилото на съединителя.

преглед на колаПреглед на спирачната система.

Преглеждаме казанчето какво е нивото на спирачната течност, след което преглеждаме накладките и дисковете дали са за смяна.

Преглед на охладителната система

Оглеждаме добре състоянието на антифриза дали има някакви миризми на гориво или масло, което може да доведе до сериозен и скъп ремонт. След което изчакваме да включат перката и да видим дали не надува маркучите също така дали държи добро налягане вътре в системата. Проверяваме състоянието и на всички маркучи и скоби, както и парното на автомобила.

Преглед на двигателя

Закачаме автомобила на автодиагностика с лаптоп и следим живите данни на двигателя: обороти, изгаряне в цилиндрите, празен ход.
Преглеждаме състоянието на маслото на двигателя, правилното мазане на цилиндрите и валовете. Дърпаме щеката на маслото и проверяваме за пушек и масло, което е сигнал за износен двигател. Преглеждаме изпускателната система, ауспуха за сажди, масло, вода и как пуши автомобила.

Преглед на климатичната система

С помощта на диагностиката ще проверим за грешки в климатичната система и нейната изправност, след което ще проверим има ли фреон в системата.

Преглед на цялата електрическа инсталация и всички компоненти на автомобила с помощта на компютърната автодиагностика, която ще покаже всяка грешка на системата.

Преглеждаме състоянието на гумите и джантите и тяхното износване и оставаш живот.