какво е репатриране

Какво е репатриране и кога може да се възползваме от услугата?

Компаниите за пътна помощ в България и в цял свят предлагат стотици услуги, които са в огромна полза за шофьорите на пътя. Когато нещо се случи с вашата кола на пътя, то вие трябва да знаете, че има на кого да разчитате.

Повредите по колата могат да се случат по всяко време и не винаги може да реагирате адекватно. В такива моменти е нужно само да се обадите на компания за пътна помощ, да кажете какъв е проблема, къде се е случил той и какъв точно е вашият автомобил. Ще получите бърз отговор с това до колко време ще има мобилен екип при вас и колко пари би струвала поправката.

При какви повреди можем да се обадим на компания за пътна помощ?

Много често се случва да се спука гума на пътя. При такава ситуация е възможно и сами да я смените, но може да нямате резервна гума или пък инструменти.
Друг случай е изразходването на всичкото гориво. Тук вие може да се възползвате от услугата за доставка на гориво и така да продължите своя път спокойно. Това са две от леките аварии, които може да се случат на пътя, но има други, които изискват внимателни и прецизни решения.

Става на въпрос за коли, излезли от пътя, катастрофирали с друга кола на пътя или повреда, която не позволява движението нататък. В такива моменти вие имате нужда от услугата „репатриране на автомобил“, която да ви помогне да се придвижите до желано от вас място.

Какво по-точно е репатрирането като услуга?

Накратко репатрирането като услуга е извозването на повреден автомобил от пътя до определено място, където няма да пречи на движението и може да бъде поправен. По статистики можем да кажем, че именно репатрирането е услугата, която е най-търсена от шофьорите в България.

Колата ви ще бъде качена на репатрак с помощта на лебедка, която да я изтегли. Вие ще бъдете попитани до къде искате да бъде репатриран автомобила. Имате няколко избора, които са:

  • репатриране до вашият дом;
  • репатриране до сервиз, който вие сте избрали;
  • а ако не знаете в кой сервиз да отидете, то вие може да поискате колата ви да бъде поправена в сервиза на самата компания за пътна помощ.
репатриране на кола чрез пътна помощ

Откъде може да бъдем репатрирани и скъпо ли ще ни струва?

Не винаги се случва да закъсате в града и затова компаниите за пътна помощ предлагат и репатриране от извънградски места. Може да сте закъсали и в планински или скалисти райони, но това няма да е проблем за специализираните репатраци.

Няма спор, че ако искате да бъдете репатрирани в самия град, то вие ще платите по-малко, но и от други места няма да е много доплащането. Допълнителното доплащане зависи от изминатите километри до самота местоположение на колата ви, нейният размер и от това в какво състояние е колата.

Когато закъсате не е нужно да се мъчите сами, а може лесно да се обадите на пътна помощ и да се оставите в ръцете на професионалистите.