Пътна помощ за спортни коли

В България има множество компании за пътна помощ, които предлагат различните си услуги на различни цени според местоположението си и според услугата за изпълнение. Има обаче един момент, когато се заговори за извозването на спортни автомобили и тогава компаниите, които предлагат пътна помощ се смаляват само до няколко с тази услуга.

С какво се репатрират спортните коли?

За извозването на един спортен автомобил или за автомобил, който е твърде нисък е нужно на първо място да има опитен екип. Компаниите, които са се специализирали в тази сфера на работа са оборудвани със специализирани камиони за пътна помощ. Когато стане въпрос за извозване на спортен автомобил, на помощ идва хидравличната платформа.

Тази платформа позволява на специалистите прецизно да изтеглят автомобила върху дадена платформа, без да има нанесени щети по ходовата част. Много голяма част от спортните коли не могат да се превозят с обикновен автомобил на пътна помощ. Много от специалистите в сферата препоръчват спортните автомобили да се извозват с хидравлична платформа, за да няма излишни загуби за компанията, която извършва услугата. Това е най-сигурният начин за репатриране на такъв вид автомобили с ниско окачване.

Защо да не викате обикновена пътна помощ за тази процедура?

При обикновените камиони на пътна помощ има гърбица, която лесно се преодолява от автомобилите с по-високо окачване, но не можем да кажем същото за спортните автомобили. Когато се опитат да качат спортният Ви автомобил на камиона, може гърбицата да пробие картера, който е отдолу както и да бъдат засегнати други важни компоненти, които ще Ви струват скъпо да ги поправите. Съвета ни е винаги да търсите правилната пътна помощ, за да нямате последващи проблеми с автомобила си!

Как става репатрирането на спортен автомобил?

Камионите на пътна помощ са оборудвани с въздушни възглавници, които се спускат преди да бъдат изтеглени спортните автомобили. След като въздушните възглавници се спуснат се изпъва е платформата докрай. Тогава вече автомобила може да бъде качен безопасно и безпроблемно на 100%!

Кои коли се водят за спортни и ниски?

Автомобилите, които спадат към ниските и спортни модели са тези с разстояние от праговете, предната или задната броня до асфалта, по-малко от 10 сантиметра. Друг е въпроса, че в България и не само тук има много шофьори, които допълнително тунинговат автомобилите си с ниско окачване или просто с по-ниски брони, които много биха пречили при качване на обикновена платформа.

Какви са цените за тази услуга?

Цените не са високи! Цените в нашата компания варира, като цените започват от 40 лв и растат според това колко е нисък автомобила и на какво разстояние е повикан екипа от специалисти, за да се извърши репатрирането.

За вашите нужди:

– Ако закъсате със своят спортен автомобил или автомобил, който е твърде нисък, то вие може да потърсите услугите на Пътна помощ София, за да Ви помогнат по най-бързият начин.
– Направете най-добрата компютърна автодиагностика на вашият автомобил, за да сте сигурни, че няма да имате никакви проблеми по време на шофирането.