съвети при закъсване с кола

Какво да правим ако закъсаме с колата?

Може би на всеки се е случвало да затъне в сняг, кал, пясък или дори мокра трева и шума. Почти всички шофьори никога не са подготвени за такива случки и почти винаги остават в „шах“.
Най-важно в такива ситуации е да останете спокойни и да не се ядосвате, като опитвате да изкарате колата сами, въртейки гумите на едно място. По този начин рискувате да затънете с колата още повече.

Какво трябва да направим в ситуация на заглъзване?

Това какво ще направите много зависи в каква ситуация сте попаднали. Двата най-лесни варианта са да изкопаете малка част от земята под гумите на колата и да подложите нещо твърдо, което Ви е под ръка или просто да викнете няколко човека, които да избутат или повдигнат леко колата от мястото на заглъзване.

Закъсали коли в снега…

Ако закъсате в снега и някоя от гумите Ви е затънала в издълбана дупка, най-добре е да опитате с бутане и поддаване на газ на едновременни тласъци, като така има повече шанс да изкарате колата, отколкото само с даване на газ.
Ако този метод не помогне, вие може да опитате с разчистване на снега и повдигане с крик там където е заглъзнала гумата . След това запълнете дупката под гумата с камъни или с нещо, което няма да пропадне под тежестта на колата.
Ако не сте наясно какво трябва да правите в такива ситуации е най-добре да се обадите на пътна помощ, за да дойдат хора на място и да Ви помогнат с изкарването на колата.
!!!Много е важно когато закъсате в сняг, ауспухът Ви да не бъде блокирн от снега!!!

Закъсали коли в шума и мокра трева…

Ако се случи така, че да заглъзнете или да неможете да излезете по баир пълен с мокра трева и шума, знайте, че веригите за сняг помагат особено много. Ако колата Ви е по тежка, то изкачването ще се улесни още повече.
Когато колата е затънала по-тежко, може да се наложи използването на лебедка за изтеглянето. При неопитност с използването на лебедка е добре да извикате някой ваш приятел, който знае как се работи с нея или най-удачно е извикването на пътна помощ.

За вашите нужди:

Ако закъсате на пътя, възползвайте се от услугите на пътна помощ София. Това е оторизирана компания, която предлага всякакви услуги на достъпни цени. Не се колебайте да поискате помощ!

За да изберете правилната кола и да нямате проблеми с нея, то вие може да потърсите услугите на фирма за оглед на кола преди покупка. Така ще бъдете сигурни в решението си, а и ще имате мнение от експерт в избирането.